Monday, February 16, 2009

Διαμαρτυρία στον Υπουργό Παιδείας για μη εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οδικής ασφάλειας στα σχολεία

Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

16 Φεβρουαρίου 2009



Υπ’ όψιν κ. Αλεξόπουλου


Προς τον αξιότιμο Υπουργό

Παιδείας και θρησκευμάτων

Κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ. Κ. 15180


Κύριε Σπηλιωτόπουλε,


Αναφέρομαι στις από 21/01/08 Αριθμός Πρωτοκόλλου 8031 και από 05/12/08 Αριθμός Πρωτοκόλλου 157406/Γ7 επιστολές από το τμήμα Β΄ Αγωγής Υγείας & Περιβαλλοντικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Συνημμένα 1 και 2 αντίστοιχα.

http://greekroadsafetysuggestions.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

http://greekroadsafetysuggestions.blogspot.com/2008/10/blog-post_10.html


Οι επιστολές αυτές είναι απαντήσεις σε εισηγήσεις μου προς το Υπουργείο Παιδείας σε θέματα οδικής ασφάλειας. Συνημμένα 3 και 4 αντίστοιχα.

http://greekroadsafetysuggestions.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

http://greekroadsafetysuggestions.blogspot.com/2008/10/blog-post_10.html


Στην πραγματικότητα, μερικά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής λειτουργούν πειραματικά για ορισμένα μόνο δημοτικά σχολεία και μόνο σε μία τάξη του Γυμνασίου σχολικό βιβλίο κάνει αναφορά στο θέμα με μερικές μόνο σελίδες. Γεγονός το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ερωτώντας δειγματοληπτικά διδάσκοντες και μαθητές διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης.


Στην Ελλάδα, στην χώρα που σήμερα έχει τους περισσότερους θανάτους σε τροχαία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην χώρα στην οποία η συνείδηση οδικής ασφάλειας είναι ανεπτυγμένη σε αξιολύπητο βαθμό, στην χώρα που διατυμπανίζουμε ότι «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», περιμένουμε να έχει αποτελέσματα το οποιοδήποτε πρόγραμμα «Στρατηγικό σχέδιο βελτίωσης οδικής ασφάλειας 2006-2010» με εκπαίδευση των μαθητών μόνο καταγεγραμμένη στα χαρτιά.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

1) Να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος σε διάφορα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να διαπιστωθεί ότι το προνόμιο ορισμένων σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής έχουν μόνο ορισμένα δημοτικά σχολεία. Οι υπόλοιποι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας δεν έχουν ποτέ παρακολουθήσει ένα σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής. Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν την ανάπτυξη συνείδησης οδικής ασφάλειας πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

2) Να ελεγχτεί αν στην πράξη έχουν επιμορφωθεί για την εφαρμογή προγραμμάτων κυκλοφοριακής Αγωγής οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και εκπαιδευτικοί των Σχολικών Μονάδων όπως αναφέρεται στις επιστολές του Υπουργείου. Να ελεγχτεί επίσης αν η επιμόρφωση αυτή σε μία χώρα στην οποία δεν είναι ανεπτυγμένη η συνείδηση οδικής ασφάλειας είναι επαρκής.

………………………….

Εισηγήσεις μου σε θέματα οδικής ασφάλειας και εκπαίδευσης βρίσκονται στο site μου.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/