Tuesday, April 7, 2009

Διαμαρτυρία στον Υφυπουργό Εσωτερικών κύριο Νάκο για την εισήγησή μου με θέμα την εκπαίδευση των ΟΤΑ σε θέματα οδικής ασφάλειας

Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

7 Απριλίου 2009

Προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών

Κύριο Αθανάσιο Νάκο

Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2

Τ. Κ. 10183


Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,


Αναφέρομαι στην από 3 Φεβρουαρίου 2009 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 450 6/02/09 (Γραφείο Υπουργού στη Σταδίου) επιστολή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Παυλόπουλο η οποία αφορά την εκπαίδευση των τμημάτων των ΟΤΑ που ασχολούνται με σήμανση και οδική ασφάλεια, την οποία και αποστέλλω. (Συνημμένο 1)

http://greekroadsafetysuggestions.blogspot.com/2009/02/blog-post_3856.html


Η επιστολή όπως θα δείτε και στο υπόμνημα έχει κατασταλάξει στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσιατούρα.

Η επιστολή αυτή, μαζί με επιστολή μου προς τον Υπουργό Παιδείας για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, έχει σταλεί με E-mail σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κάποιοι συνάδελφοί σας διαφόρων κομμάτων προσπάθησαν να βοηθήσουν.

Σας στέλλω από το site του κ. Αθ. Πλεύρη την ερώτηση που έγινε στην Βουλή και την απάντηση που έχει πάρει από εσάς στα θέματα στα οποία αναφέρομαι. (Συνημμένο 2 και 3)

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι για το ίδιο θέμα του ελέγχου των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, η απάντηση που δώσατε στον κ. Πλεύρη είναι ότι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Κύριε Υφυπουργέ, οι επιστολές-εισηγήσεις μου για τον έλεγχο και την εκπαίδευση των τμημάτων των ΟΤΑ που ασχολούνται με οδική ασφάλεια γίνονται μπαλάκια από το ένα Υπουργείο στο άλλο εδώ και ένα χρόνο.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη έως γελοία σε ένα Κράτος το οποίο θέλει να ονομάζεται Δημοκρατικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων σ’ αυτό τον τόπο είναι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Λέξη άγνωστη για πολλούς οι οποίοι ξέρουν μόνο τη λέξη «αρμόδιος» και «αναρμόδιος». Ξέρουν μόνο να δίνουν αριθμούς πρωτοκόλλου. Επίλυση προβλήματος γι αυτούς είναι να ξεφορτώνονται τα προβλήματα παραπέμποντάς τα με προχειρότητα κάπου αλλού μέχρι να υποχρεώσουν τον κάθε πολίτη να μπουχτίσει και να παραιτηθεί των προσπαθειών του.


Κύριε Υφυπουργέ, υπάρχει τελικά κάποιος «αρμόδιος» για να ελέγξει ή να εκπαιδεύσει τις τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων οι οποίες ασχολούνται με οδική ασφάλεια;

Σας στέλλω το τελευταίο μου άρθρο το οποίο έχει δημοσιευθεί πρόσφατα σε εφημερίδες. Παρακαλώ διαβάστε το. (Συνημμένο 4) http://greekroadsafetyarticles.blogspot.com/


Οι απόψεις μου για οδική ασφάλεια βρίσκονται στο site μου http://greekroadsafety.blogspot.com/

Συνημμένα 4

Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/

Αριθμός Πρωτοκόλλου 1889 14/04/09
Το έχει χρεωθεί ο κ. Οικονόμου (Γενικός Διευθυντής)